Dezvoltare personală (NLP)

Micul Creator

Atelier

Cine sunt și cum este în lumea mea? Ce cred, ce simt și cum acționez? Sunt mic dar sunt autentic și explorez, cunosc senzații, interacționez, visez și creez!

       „Iată secretul meu. Este un secret foarte simplu. Limpede nu vezi decât cu inima. Ceea ce este esențial nu poate fi văzut cu ochii.”

Scop

        Acest atelier are ca scop îndrumarea copiilor prin tehnici NLP, identificarea și întelegerea emoțiilor și nevoilor proprii, valorificarea unicității fiecărui copil, consolidarea încrederii și a stimei de sine, descoperirea și formarea propriilor abilități de rezolvare a problemelor, modelarea capacității de adaptarea și adecvarea comportamentului la diferite situații, dezvoltarea creativității și a imaginației.

Copilul interior este un izvor nesecat de magie și resurse, iar în călătoria noastră el creează povestea, clădește visuri curajoase, modelează valori puternice, colorează idei jucăușe, pictează sclipiri în priviri și descoperă comoara ascunsă în fiecare dintre noi. Autocunoașterea și dezvoltarea personală, înțelegerea și prelucrarea emoțiilor, experientelor, echilibrul și accesarea resurselor interioare, rezolvarea blocajelor, îmbunătățirea competențelor, valorificarea potențialului personal și a creativității, sunt aspecte pe care le-am aprofundat pentru a le transmite mai departe.

Sunt o persoană dinamică, veselă, optimistă, empatică și creativă, dornică să descopăr frumusețea din simplitatea lucrurilor, unicitatea oamenilor și magia pe care o creează. Pregătirea ca Psiholog cu specializare în Psihoterapie Pozitivă, master NLP Resonanz, formator și pedagog de recuperare, cursurile de dans, pictură și modelare în lut precum și experiența alături de copiii din cadrul grupurilor de dezvoltare personală, mi-au oferit instrumentele pentru a explora potențialul, dorințele și abilitățile celor mici.

Obiective
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare;
  • Dezvoltarea inteligenței și limbajului emoțional;
  • Identificarea modalităților prin care fiecare copil este special, se schimbă și se dezvoltă;
  • Învățarea legăturii dintre emoții și comportamente;
  • Dezvoltarea creativității, perseverenței și concentrării;
  • Identificarea și accesarea resurselor proprii pentru întărirea încrederii de sine;
  • Crearea unei bune atmosfere de joc și bucurie;
  • Antrenarea copiilor în jocuri individuale și de grup;
  • Identificarea și înțelegerea comportamentelor și consecințelor;

        Tehnici de lucru utilizate în cadrul grupului de dezvoltare personală: tehnici NLP, joc de rol, metafore și povești terapeutice, activități creative (dans, pictură, modelaj în lut), jocuri de exprimare senzorial – emoțională.

Organizarea și durata programului 6 module (2 ore/modul)

Frecvența o data/săptămână

Grupa 1 : 6-8 ani

Grupa 2 : 9-11 ani

Coordonator : Psiholog Antonia Domokos