Școala de Vară Learnex 2019

Mai 2020- Școala de Vară Learnex 2019 -proiect sustinut de Fondul Științescu Brașovcare se adresează copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse intre 6-14 ani; profesorilor din învățământul primar/gimnazial și cadrelor didactice. Alături de cadrele didactice implicate în proiect, vom urmari evoluția copiilor, mergând pe luarea de feedback-uri, necesare atât pentru îmbunătățirea activității de predare, cât și folosirea lor ca și instrument de atragere a copiilor și cadrelor didactice spre acest tip de învățare prin experimentare. Vrem să stimulam interesul copiilor către aprofundarea disciplinelor exacte, să-i ajutăm să aibă o abordare integrativă a oricarei probleme, să fie capabili nu doar să o identifice, ci și să caute
soluții de impact. Vrem să îi învățăm cum să gestioneze un proiect de la inceput la bun sfârșit, să intereze și să caute feedback de la useri, integrandu-i in soluțiile lor.

Pasul 1:
– 120 de copii, cu varsta cuprinsa intre 6-14 ani, elevi si studenti ai
scolilor/liceelor/facultatilor Municipiului Brasov vor beneficia gratuit de cate 2 sedinte de robotica

– 4 cadre didactice, carora li se va prezenta o solutie pentru educatie, pentru auto-
educatie, o educatie prin experienta, pentru identificarea si rezolvarea problemelor

reale, a caror implicare ne-o dorim in activitatea propriu-zisa

– 4 elevi/studenti, care vor experimenta partea pedagogica alaturi de copiii care le vor fi elevi si de profesorii care ii vor insoti

Pasul 2: Identificarea a 6-10 copii cu abilitati si aptitudini in domeniile tehnice, IT si al industriilor creative pe care sa-i consiliem, mentoram, pentru realizarea unui proiect comun “Smart City”

Pasul 3: 1 proiect de final de proiect “Smart City”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[us_gallery ids=”430,429,428,427,426,425″]
  • 31 iulie-04 august 2019- ASOCIAȚIA „SUPORT-REGIUNEA CENTRU” a participat cu 2 echipe in Competitia de Robotica World Robot Danemarca- Rezultate: Locul 5 mondial la Robotică la categoria Open SeniorPatricia Preda și Corbos Adrian Locul 9 mondial la Robotică, la categoria Open Junior-Pohrib Dragoș și Pohrib Anelis

Rezultatele României la World Robot Olympiad (WRO) 2019 Danemarca

  • Locul 5 mondial la Robotică, la categoria Open Senior Echipa Learnex Brașov
  • Locul 9 mondial la Robotică, la categoria Open Junior, Echipa Learnex Brașov
  • Locul 8 mondial la Robotică, la categoria Standard 13-15 ani Echipa STEM Kids Mars Pitești
  • Locul 21 mondial la Robotică, la categoria sub 13 ani, Echipa STEM Kids Pitești
  • Locul 6 mondial la Robotică, la categoria Standard Senior High, Echipa Nerdvana Sirius București
  • Locul 8 la categoria Open Junior, Echipa Robotics Raptors București
  • Locul 7 la categoria Standard Senior, Echipa Robcon 77 Slatina
  • Locul 14 la categoria Standard Senior, Echipa Super Fly București
  • Locul 19 mondial la Robotică, la categoria Standard Junior High, Echipa Nerdvana Sirius București

Educația este misiunea unei țări.
Nu toți copiii vor robotică sau au astfel de pasiuni spre tehnologie, însă indiferent de talentul și pasiunile lor, educația copiilor și tinerilor este misiunea noastră, a adulților.
Refacerea atitudinii copiilor/tinerilor, față de educația științifică şi tehnică, constituie un pas obligatoriu pentru declanșarea unui progres economic real al societăţii noastre.
Trebuie să oferim copiilor/tinerilor o educație interactivă, cu un mod diferit de predare şi abordare, o educație care să urmărească dezvoltarea următoarelor calități personale ale omului: inteligenta emoțională şi sociala, empatia, atitudinea laterala, încrederea, curajul, buna-voința, flexibilitatea, creativitatea. 

Leave a Reply